»Det kunne have været én selv«

Mikkel Wolff reddede to menneskers liv, da han uden at tænke på risikoen løb ind i et brændende hus.

Af Lars Sejr
Publiceret 20-11-2009


Mikkel Wolff
Siden Mikkel Wolff reddede to mennesker fra at omkomme i et brændende hus har han oplevet både at skrive autografer og give håndtryk til tilfældige mennesker, som han har mødt.
Foto: Casper Dalhoff
  

Mikkel Wolff vil aldrig glemme torsdag den 17. september 2009. Den aften blev han en af hverdagens helte, da han trodsede tykke røgskyer og røde sprudlende flammer for at redde to menneskers liv.

Sammen med sin kæreste og en veninde havde Mikkel Wolff ellers planlagt at se tv-programmerne 2900 Happiness og Robinson Utopia. En plan, der hurtigt blev skrinlagt, da et nærliggende hus brød i brand.

»Hoveddøren var fyldt med røg, og bagved kunne man se de røde flammer,« fortæller han.

Sammen med veninden og kæresten løb Mikkel Wolff over til det brændende hus. Langs gulvet kunne de skimte en arm, mens himlen var dækket af sorte røg fra den brændende bygning.

Derfra gik det stærkt. Imens pigerne ringede efter brandvæsenet, valgte Mikkel Wolff at søge alene ind i det brændende hjem for at finde en gryde, han kunne fylde op med vand. Vandet blev kastet på ilden, og sådan fortsatte det, indtil det til sidst lykkedes ham helt at få slukket flammerne, der havde bevæget sig skræmmende nær parret. Brandvæsenet havde ellers anbefalet, at de holdt sig væk fra huset grundet den giftige røg.

»Jeg tænkte ikke så meget over, at det var farligt. Ilden dækkede næsten hele dørkarmen og havde også fat i den ene reol. Men to mennesker lå op og ned ad flammerne, så det gjaldt om at få dem slukket. Det er jo bedre, end at de bare ligger og brænder,« lyder det fra den 19-årig tømmerlærling fra Vojens.

Brandvæsenet ankom kort efter, ilden blev slukket, og det var derfor røgdykkere, der fragtede de to personer ud af huset. Mikkel Wolff fik at vide, at han med sin hurtige indsats sandsynligvis har reddet deres liv.

»De fortalte mig, at det nok havde været slut for parret, hvis ikke jeg var gået ind i huset. Så var de døde af røgforgiftning eller simpelthen brændt op,« siger han.

Efter den dag ved de fleste i Vojens, hvem den unge tømmerlærling er. Fremmede mennesker har rost ham for indsatsen, og opmærksomheden har været en sjov oplevelse, siger Mikkel Wolff.

Ser du dig selv som en helt?

»Ja, det kan man godt sige. Sådan lidt i hvert fald. Jeg handlede hurtigt.«

Er du overrasket over, at du reagerede så hurtigt?

»Ja, jeg havde ikke selv regnet med, jeg ville gøre det. Men man bliver jo nødt til at tænke på, at det kunne være en selv,« slår han fast.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-PostenMikkel Wolff
Foto: Casper Dalhoff

Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Trygfonden


Find os på Facebook