Forskellige typer af helte

Billederne på denne side blev publiceret i Jyllands-Posten og her på hjemmesiden som eksempler på forskellige heltetyper under optakten til Årets Helt 2010.

30-11-2010

Øjeblikkets helte - De løb ind i en brændende opgang

Simon Holme, 23 år, og Mike Skovning, 20 år, Esbjerg. På vej hjem fra en bytur i september i år opdager Simon Holme og Mike Skovning røg fra en vaskekælder i en ejendom på Strandbygade i Esbjerg. De stopper en forbipasserende, som ringer efter brandvæsenet. Imens løber de selv ind i opgangen og banker på døren til alle 14 lejligheder og sørger for, at alle kommer ud.
30-11-2010

Øjeblikkets helte - En 14-årig redningsmand

Nick Menger Karstensen, 14 år, Taulov. Nick Menger Karstensen redder i juli i år to 8-årige piger fra at drukne i et svømmebassin på Vestbirk Camping mellem Horsens og Brædstrup. Nick er på vej ned til poolen med sin lillebror, da han opdager, at to piger ligger med hovedet nedad på bunden af bassinet. Han reagerer hurtigt, hopper i vandet og får den ene af de bevidstløse piger op, mens en anden ung mand, Magnus Lynge Sørensen, kommer til og hiver den anden pige op.
23-11-2010

Hverdagens helte - Hun gør en forskel for de ældre

Tina Raun, 42 år, har arbejdet i hjemmeplejen Frederiksberg i 10 år.

»Jeg kan godt lide at hjælpe andre mennesker og gøre en enkelt lille forskel i hverdagen. Jeg hjælper med at holde deres hverdag sammen, og det betyder meget for dem at kunne bo i deres eget hjem så længe som muligt,« siger Tina Raun om sin motivation for jobbet.

18-11-2010

Hverdagens helte - »To dage er aldrig ens«

Rikke Nørby har været lærer på Skolen på Nyelandsvej, Frederiksberg, i 12 år. Hun har klasseundervisning, lektiestøttetimer og underviser i dansk som andetsprog.

»Jeg er glad for at være lærer. Det er min opfattelse, at jeg gør en forskel. Jeg er med til at danne og uddanne kommende generationer. Det er på mange måder motiverende og udfordrende,« siger hun om sin motivation for jobbet.

17-11-2010

Hverdagens helte - Bent tager skraldet hver dag

Bent Sørensen, 55 år, holder Århus midtby ren, når han dagligt tømmer affaldscontainere. Han har kørt kranbil for firmaet Marius Pedersen i 12 år.

»Man får lov at passe sig selv, og det er et alsidigt job for udover at tømme de nedgravede containere, dukker der indimellem også andre opgaver op som f.eks. at fjerne murbrokker på en byggeplads,« siger Bent Sørensen om sin motivation for jobbet.

16-11-2010

Hverdagens helte - Førstehjælper i baby-ambulancen

Henrik Vendelbo Nielsen, 47 år, overlæge på afdelingen for syge nyfødte og for tidligt fødte børn på Århus Universitetshospital i Skejby. Henrik Vendelbo Nielsen kører med i baby-ambulancen, der henter og transporterer syge babyer til videre behandling på Universitetshospitalerne.

»Vi er med til at sikre, at børnene får den bedste behandling fra starten. Det, der gør forskellen er vores hænder og den viden, vi kommer med på det lokale sygehus,« siger Henrik Vendelbo Nielsen om sin motivation for jobbet.

15-11-2010

Frivillige helte - Lektierne bliver hyggelige

Åse Krogh på 65 bruger hver uge nogle timer på at hjælpe skoleelever i Røde Kors' lektiecafé i Hjørring med skolearbejdet. Her kan lidt hygge om børnene nogle gange hjælpe med til, at lektierne bliver lavet.

»Jeg gør det, fordi man jo ikke kan blive ved med at have nok i sig selv. Jeg er altid så glad, når jeg kører derfra, for jeg får også meget igen.«

12-11-2010

Frivillige helte - Fremskridt er motivationen

Ida Høgsted er 26 år gammel, og hun er frivillig spejderleder. En gang om ugen er hun leder for en gruppe børn i alderen 9 til 11 år, ligesom hun er frivillig på et spejdercenter, hvor hun laver kurser for andre ledere.

»Det, der motiverer mig, er at se spejderne rykke sig. At se en juniorspejder overkomme noget, han ikke troede, han kunne, gier mig rigtig meget.«

11-11-2010

Frivillige helte - Han våger over de døende

Terkel Arnbjørn, 70, er frivillig ved vågetjenesten i Thisted. Her tilbyder man at sætte sig hos døende eller alvorligt syge og våge over dem.

»Det kan være svært at sætte ord på, hvad der motiverer mig, men jeg får i hvert fald det ud af det, at jeg føler mig hjemme i det rum, hvor man skal forlade verden,« siger Terkel Arnbjørn.

09-11-2010

Frivillige helte - De udsattes madmor

Annette Døring, 59, er frivillig i Kirkens Korshærs varmestue i Odense. Her laver hun mad til varmestuens brugere en gang om ugen.

»Jeg får det ud af arbejdet, at jeg møder nogle mennesker, som jeg ellers ikke ville have mødt. Det gør, at jeg kan rumme nogle mennesker, der er anderledes end mig.«

05-11-2010

Helte i uniform - Det piner mig ikke at kunne hjælpe

Kim Christensen på 46 år er politiassistent ved Station Bellahøj i København. Han har i 21 år arbejdet med alt fra indbrud til problemer i Tingbjerg og på Nørrebro.

»Når jeg har hjulpet en person i nød, drager jeg som regel videre med en god fornemmelse. Det piner mig, når jeg ikke kan hjælpe, men jeg betragter mig ikke som en helt til dagligt, selvom vi i nogle situationer optræder heroisk.«

04-11-2010

Helte i uniform - Hjælpen kommer fra luften

Holger Armonies har siden projektets opstart i 2004 været læge på den lægehelikopter, der dækker Sønderjylland og det nordlige Tyskland. For ham er motivationen, at man skal forsøge at gøre en forskel for patienter med de få midler, man har til rådighed på helikopteren.

»Men vi er ikke cowboys, der søger action og heltedåden. Vi skal være holdspillere for at få det til at fungere.«

03-11-2010

Helte i uniform - Han tog tre ture til Afghanistan

Christian Green på 25 år har været soldat i fire år. Hans udsendelse med hold ni var hans tredje til Afghanistan. Det er et fantastisk arbejde.

»Arbejdet passe mig godt, og jeg kan godt lide spændingen. Samtidig er vi med til at gøre en forskel, siger Christian Green, der dog ikke regne med at skulle udsendes igen inden for de næste år.« 

02-11-2010

Helte i uniform - Johanna reddede en otteårig dreng

Johanna Strecke på 22 år har været kystlivredder i foreløbig to sæsoner. Hun er til dagligt studerende, men har valgt at bruge sin sommerferie på at holde øje ved strandene.

»Man føler sig ikke som en helt, når man fortæller de fem baderåd, men det er rart at gøre en forskel.«

Johanna Strecke var i sommer med til at redde og genoplive en otteårig dreng.

26-10-2010

Helte i uniform - Brandmand på fuld tid

Stig Thrane, 50, er brandmand og har været det i 18 år. de første mange år som frivillig brandmand, men de seneste år på fuld tid ved Silkeborg Brandvæsen.

»Det er fedt at komme på arbejde med mennekser, der har samme interesse som en selv - mennesker, der er helt nede på jorden,« siger Stig Thrane om sin motivation for jobbet.

 

Morgenavisen Jyllands-Posten

i samarbejde med

Trygfonden


Find os på Facebook